shopify visitor statistics
   
 
Bruder-speelgoed.nl home Bruder-speelgoed.nl contact, stel een vraag  Onze instagram  Bruder speelgoed franstalig Bruder-speelgoed.nl international site Bruder-speelgoed.nl Deutscher site Bruder-speelgoed.nl italiaanse site   Bruder speelgoed aanbiedingen sale een Remiko webshop
Dit is een Remiko webshop
 
 
   Bruder-speelgoed.nl winkelwagentje Bruder-speelgoed.nl kwaliteitsspeelgoed tegen zeer scherpe prijzen Bruder, Britains, Jamara, KidsGlobe, MInisteck, RollyToys, Siku
      
www.keurmerk.info
 
   
     
 
Verzendkosten per order
Nederland - € 4,95
België - € 6,95

Waarom geen gratis verzending? Hieronder geven we u daar zeer uitgebreid antwoord op. Spoiler alert: als consument bent u vrijwel altijd goedkoper uit als een bedrijf wel verzendkosten berekend. Daarom dat we eerlijk zijn over de kosten en niet "gratis" verzending aanbieden met duurdere productprijzen. Voor de uitgebreide uitleg kunt u hieronder terecht.

Het geheim van de verzendkosten
U zult als internet-consument verschillende internet winkels zijn tegengekomen en daarbij zal het u ongetwijfeld zijn opgevallen dat er grote verschillen zitten in de verzendkosten. Vaak worden deze lage of ontbrekende verzendkosten gebruikt om u te lokken, immers, lagere of zelfs helemaal geen verzendkosten, maken de gehele order goedkoper. Toch? Nou, vaak zit er een addertje onder het gras.

Of u nu bij een groot warenhuis koopt, of bij een kleine internetondernemer, uiteindelijk zijn er een aantal stappen in het verzendproces die sowieso betaald moeten worden, of het nu 'gratis' wordt aangeboden of niet, één zekerheid heeft u: u krijgt als consument de rekening echt wel gepresenteerd! Hieronder leggen we u uit hoe de consument soms op het verkeerde been wordt gezet.

Eigenlijk zijn er drie varianten:
A. bij elk product is een opslag voor verzending in productprijs opgenomen
B. bij elk product is een opslag voor verzending in productprijs, opgenomen, bij kleine(re) orders worden wel portokosten doorberekend, maar de portokosten vervallen bij een minimale ordergrootte
C. geen opslag voor verzending in productprijs, per order wordt éénmaal de werkelijke porto doorberekend
Alle drie de varianten zult u tegenkomen. Omdat de opslag voor verzending een grijs gebied is, zal hier variatie in zitten. In basis kijkt de webshop naar de gemiddelde hoeveelheid artikelen in een gemiddelde order en aan de hand daarvan wordt de opslag berekend. In de grafiek rechts is uitgegaan van gemiddeld 1,2 artikelen per gemiddelde order, bij een verzendprijs per order van 4,95. Als opslag wordt dan € 4,13 (4,95/1.2) gehanteerd. Zou de verkoopprijs van product 1 € 30,25 zijn, dan wordt deze met gratis verzending aangeboden voor € 34,38. Zou u alleen dit product kopen, bent u waarschijnlijk iets goedkoper uit dat bij een webwinkel waar u gratis verzending krijgt aangeboden, maar bij een tweede product betaald u al te veel: dan heeft u dus 2x € 4,13 betaald voor verzending, ofwel € 8,26.

De tabel geeft dit duidelijker weer. Bij shop A heeft u bij 4 producten uiteindelijk de hoogste rekening, maar wel gratis verzending. Bij shop B krijgt u een deel weer terug, wat maakt dat dat al goedkoper is dan bij shop A, waarbij u altijd gratis verzending heeft. Bij shop C daarintegen betaald u weliswaar een bedrag aan porto (rode vlak), maar doordat elk artikel goedkoper is, is het totaalbedrag uiteindelijk het laagst. En dat is de reden dat Bruder-speelgoed.nl kiest voor variant C. U betaald bij ons altijd portokosten, maar onze prijzen zijn daardoor wel altijd laag! En indien u meerdere artikelen in één keer koopt, heeft u eigenlijk nog meer voordeel.

Wat kost verzending dan?
Het is lastig om aan verzending een precies bedrag te hangen, dit hangt van meerdere factoren af. Voor een webwinkel is het goedkoper dan de gemiddelde consument, simpelweg omdat de webwinkel vaak verzend op basis van een contract met bedongen korting. Maar die korting loopt nooit op tot gratis, er blijven immers bepaalde kosten gewoon bestaan. Ik zal u meenemen in de wondere wereld van deze kostenpost.

Elke order die geplaatst wordt zal moeten worden verpakt tot verzendingsgeschikt. Dit is meestal een doos. Deze kunnen hergebruikt zijn, of bedrukt met logo (bijvoorbeeld bol.com), duurder, maar ziet er wel mooi uit. Dan zullen de pakjes naar het verzamelpunt moeten, ofwel de verzender (internetwinkel) brengt deze weg, ofwel de vervoerder (PostNL, DHL, UPC, GLS, etc) haalt deze op, hoe dan ook, dit kost brandstof, uurloon, afschrijving etc.
Dan zullen de inkomende pakjes naar het juiste adres gesorteerd moeten worden. Een beetje sorteercentrum kost enkele tientallen miljoenen, zonder personeel en vrachtwagens die de pakjes vervoeren. En dan moet de laatste horde nog genomen worden, vanuit het sorteercentrum gaan de pakjes naar de lokale distributeur, welke deze persoonlijk bij u als consument overhandigt. Dit bij elkaar kost aardig wat geld, dat betaald moet worden. De zon komt gratis op...pakjes lopen niet zelf naar u toe, helaas.

Per los pakje rekend PostNL als grootste aanbieder aan de losse consument nu € 6,75, exclusief BTW. De consument is vrijgesteld van BTW op post, bedrijven niet. De verkoopprijs in een webwinkel zou dus € 8,17 zijn. Gelukkig zijn er bij grotere hoeveelheden pakjes kortingen te bedingen, immers, of die wagen van PostNL nu één pakje komt halen naar het sorteercentrum of meteen de wagen vol, dat maakt wel verschil. Echter het grootste deel van de kosten blijft bestaan. Het sorteercentrum heeft vaste kosten, het pakje moet nog steeds van A naar B en u verwacht nog steeds dat het pakje bij u thuis wordt gebracht, niet bij het postkantoor in het centrum. En oh ja, graag met iets van een doos eromheen, want anders gaat het onderweg nog stuk of raakt het kwijt, stukje tape, een paar minuutjes arbeid om het in te pakken.

Moraal van het verhaal
Laat u niet in de luren leggen door geen of lage(re) verzendkosten, maar vergelijk de onderlinge productprijzen. Bijvoorbeeld Google Shopping geeft standaard de 'meest betalende' aanbieder aan, niet de goedkoopste. Kies dus altijd eerst voor 'prijzen vergelijken' van #-winkels, en daarna wel de selectie maken om te sorteren op 'totale prijs'. Zeker als u op zoek bent voor een bestelling met meerdere artikelen, bijvoorbeeld een Bruder tractor met een Bruder aanhanger of enkele kleine accessoires. Aangezien Bruder-speelgoed.nl geen toeslag in de losse artikel prijzen heeft opgenomen, zult u vaak flink goedkoper uit zijn bij ons, dan bij de conculega, welke op grotere orders meerdere malen de ingecalculeerde verzendtoeslag opstrijkt. Bij een enkele aanbieder krijgt u daar nog een beetje van terug omdat boven een bepaald bedrag de portokosten lager of niets zijn, maar dat is een cadeautje dat u zelf al betaald had. En ja, voor één enkel artikel zijn de kosten per product het grootst, immers het zal verzendklaar gemaakt moeten worden en naar u vervoerd moeten worden en het tweede product lift binnen dezelfde kosten mee. Daarom betaald u bij ons altijd éénmaal de verzendkosten, niet meer en niet minder. Wel zo eerlijk!

Michael Koot
Bruder-speelgoed.nl


 
    € 4,95 per order (NL) | Bestel op tijd! meer info
Informatie

Over ons
Verzending
Algemene voorwaarden
Privacy policy
Klantenservice

Contact
Retourneren
© REMIKO 2024